СКУПШТИНА ПОДРЖАЛА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ КУЛА ВИДЕКАЊИЋА

На 16. Седници Скупштине општине Кула, којом је председавао председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић,  велика већина одборника СО Кула није подржала Иницијативу Агенције за борбу против корупције за резрешење председника општине Кула Перице Видекањића. Након дуже расправе, која је уследила у оквиру ове тачке, актуелни председник је добио подршку већине одборника, како оних из већинског блока – СНС са коалиционим партнерима, тако и дела опозиционог,  будући да су против  Иницијативе за разрешење председника општине Кула били и одборници Социјалдемократске партије Србије. Иницијативу Агенције је подржао  један одборник Руске странке и два одборника  Демократске странке, док су уздржани били одборници Социјалистичке партије Србије.

Председник општине Кула, Перица Видекањић, се захвалио одборницима на подршци и рекао између осталог, да је све оно што је обећао у првом обраћању након што је преузео одговорност да води општину Кула планирао да буде урађено за четири године, а да је урађено на половини мандата и да се из тих разлога креће у сасвим нове пројекте.

„Зашто некоме смета што је кулска општина напокон кренула напред, што се отварају нове фабрике, што се отварају нова радна места, што се граде објекти комуналне инфраструктуре? Поносан сам на моју породицу и оно што радимо. Приватним послом се бавимо од 1991. године и радили смо онда, радимо и сада. Сви послови које обавља мој брат или супруга су транспарентни. Као и сви они који се баве сточарском производњом и моја супруга је по истом поступку закупила земљиште и за то плаћа закуп. Да ли моја породица треба да престане да ради зато што сам председник“?, каже Видекањић.

„Политиком сам почео да се бавим како би ова средина напредовала и како би створили услове да наша деца остану овде, а они који су отишли да се врате. На добром смо путу да то и урадимо“, истакао је Видекањић.

Након прве тачке дневног реда одборници су усвојили Решења о давању сагласности на Одлуку о измени Статута Дома културе Црвенка, Решење о давању сагласности на употребу имена општине Кула у називу ФК „Оџаци“ из Оџака, Решења о именовању вршиоца дужности директора ЈКП „Пречистач Врбас – Кула“, именовање председника и чланова Надзорног одбора овог новоформираног јавног комуналног предузећа. Усвојено је и разрешење и избор члана Комисије за утврђивање назива улица и одређивању празника општине Кула, разрешење и именовање чланова управних и надзорних одбора установа чији је оснивач општина, као и чланова школских одбора.

Извор: Општина Кула