СЛАТКИШИ ПРИКУПЉЕНИ У ХУМАНИТАРНОJ АКЦИJИ ПОДЕЉЕНИ ДЕЦИ У “АЛТЕРНАТИВИ“

У хуманитарноj акциjи “За осмех више”, организованоj током финалног дана Зимског турнира у малом фудбалу, 14. jануара, прикупљено jе око 110 килограма слаткиша, намењених деци из различитих угрожених категориjа. Данас jе, тим поводом, у Дневном центру за децу и омладину с инвалидитетом “Алтернатива” организована додела пакета, коjоj су присуствовали организатори турнира, представници локалне управе и организациjе Црвеног крста.

Подсећамо, завршноj вечери Зимског турнира у малом фудбалу присуствовало jе више од 1500 гледалаца, коjи су донирали слаткише, а то су учинили и актери хуманитарне утакмице, ветерани фудбалског клуба “Пролетер” и екипе новосадске Жандармериjе. Акциjу су заjеднички реализовали организатори турнира, Град Зрењанин и Црвени крст Зрењанин, чиjи су активисти упаковали прикупљене слаткише и организовали њихову поделу.

фото: Град Зрењанин

Помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура задовољан jе одзивом наших суграђана на хуманитарну акциjу и испољеном хуманошћу.

“Као што jе био и мото финалног дела турнира, “За осмех више”, данас смо на овом месту лепим поводом и стављамо тачку на Зимски турнир у малом фудбалу. Одлично организован, са скоро 60 екипа, са више од 600 учесника, испољио jе и ту хуманитарну ноту, а прикупљене слаткише данас доносимо корисницима ове установе. Важно нам jе да, кроз велике спортске манифестациjе, увек имамо и ту дозу хуманости и на овакав начин подстичемо хуманост као jедну од основних вредности у нашем друштву”, рекао jе Салапура и нагласио да ће Град Зрењанин увек подржавати овакве акциjе, нарочито кроз спорт, коjи посебно доприноси промовисању правих вредности.   

Секретарка Црвеног крста Александра Танасиjевић рекла jе да су волонтери те организациjе учествовали у прикупљању слаткиша током финалне вечери турнира у “Кристалноj дворани” и сада учествуjу у подели.

“По жељи организатора ова спортска манифестациjа имала jе и хуманитарни карактер, и ми упућуjемо велику захвалност свим нашим суграђанима коjи су се у великом броjу одазвали и донели слаткише, како смо их и позвали. Учествовали су у томе и организатори и сами учесници, а посебно могу да похвалим Жандармериjу, чиjи су представници заиста донели велику количину слаткиша. Данас смо посетили наше мале другаре у Дневном центру “Алтернатива”, а осмех више смо им измамили не само због ових слатких пакета, већ и захваљуjући дружењу и пажњи коjу смо им посветили”, истакла jе Танасиjевић. 

 

Извор: Град Зрењанин