SLAVA U GOSPOĐINCIMA

Gospođinčani su sinoć sa svojim gostima sa strane,  proslavili svoju nadaleko čuvenu seosku i crkve slavu.

Crkvena opština Gospođinci je svečanom liturgijom na kojoj su služili 12 sveštenika obeležila ovaj svečani dan u toku prepodnevnih sati.

Veliki broj meštana prisustvovao je kako jutarnjoj službi, a za večernje pored službe i sečenja slavskog kolača prisutni su mogli da uživaju u nastupu D.O.N.K.T. „Đerdan“.

Na tezgama moglo se mnogo toga naći i kupiti: čuvene slavske bombone, igračke za najmlađe, kućni ljubimci, majice sa likovima naših savremenika, odeće za decu sa prikladnim natpisima, ručno rađenog nakita, sportskih rekvizita i još mnogo toga…

Hrane i pića je bilo više nego dovoljno, štandovi sa specijalitetima sa roštilja,  prasići i jagnjići sa ražnja zanosno su mirisali i kod gurmana raspirivali želju za  jelom.

Muzike je bilo na svim većim štandovima, narodna muzika sa pevačima u živo i zabavna preko ozvučenja, što bi rekli za svakog po nešto.

Vrhunac večeri je bio najavljeni koncert Amadeus benda grupe iz Leskovca, u centru sela.

Prisutnima se obratio predsednik mesne zajednice Boris Straživuk koji je pozdravio sve prisutne goste i poželeo im dobar provod.

Koncert je počeo sa pesmom „Moja zemlja“, koju su mladi odmah prihvatili i uporedo sa izvođačem Bajanom Tasićem pevali, ona i ja, ona i ja, lažu te, skini tu haljinu i još mnoge druge njihove poznate pesme.

Scenski efekti i ozvučenje davali su poseban draž koncertu koji je trajao više od dva sata, može se reći da su Leskovčani ispunili očekivanja gostiju na koncertu.

Veoma je pohvalno za njih što su našli vremena posle koncerta da se slikaju sa svojim fanovima.