СЛАВА У ЗНАКУ ДРУЖЕЊА И СПОРТА

Протеклог викенда Сибачани су прославили сеоску славу. Како нам је рекао председник Савета месне заједнице овог насеља Ђорђе Смиљанић, доминирали су спортски догађаји, а ноћни турнир у малом фудбалу, који је био заказан за петак, померен је због лоших временских услова за суботу, 15. април.

Смиљанић додаје, да је недеља била у знаку славе, баш као и некада, а најпосећенија је била шицара на стрелишту Ловачког друштва Сибач, где су се окупили стрелци из целе Србије. Гађала се шицара, класичне мете и глинени голубови.

У гађању класичних мета најсупешнији су били: Дарко Петровић из Сибача и Зоран Кошутић из Буђановаца, затим следе Милан Недић из Добринаца и Срђан Радивојевић из Шимановаца.

У гађању глинених голубова, где је било пореко 150 покушаја и уплата, прво место освојио је Спасоје Павичић из Деча, друго место припало је Радивоју Механџићу из Житишта, док је треће место освојио Александар Мунђа из Нових Карловаца.

„Веома ми је драго да се у нашем Сибачу окупио овако велики број стрелаца и наших пријатеља из целе Србије. За све учеснике обезбедили смо ручак и освежење, а надам се да ћемо се и следеће године наћи на овом истом месту истим поводом, и наставити дружење“ – рекао је Смиљанић.

Истог дана, нешто касније, одиграна је и првенствена утакмица између домаћег ФК Словена и ФК Ловца из Карловчића, а резултат је био нерешен 0:0.

Извор: Општина Пећинци