ШЛЕПЕР ГАРДЕРОБЕ СТАО У АУТОБУС

Цариници су 14. маја у Суботици у аутобусу запленили огромну количину сумњиве  гардеробе које је било за читав шлепер.

Прекршај је откривен у аутобусу новопазарских регистарских ознака који је од тог града до Суботице возио 61-годишњи Новопазарац.

Већ на први поглед цариници су уочили да се у аутобусу налази много црних џакова пуних робе, а с обзиром на то да их је био позамашан број, аутобус је усмерен у складиште ради детаљне контроле.

Након прегледа пртљага свега осам путника, колико их је било, на ред је дошао и сам аутобус. Тада су цариници видели да се у средњем и задњем његовом делу, измешу седишта, али и у пртљажнику налази хрпа црних врећа којих је било толико да није било могуће сакрити их.

Комплетним истоваром ове гомиле џакова установљено је да се у њима налази огромна количина гардеробе разних познатих брендова за коју се сумња да је кривотворена.

Реч је о невероватних скоро 32.500 комада одеће, и то мајица, фармерки, тренерки, шортсева, бермуда, хеланки, чарапа и разних других артикала са потписом „адидас“, „најк“, „армани“, „поло“ и других брендова.

Највише је било женских чарапа – незамислива хрпа од скоро 13.500 пари, затим мушких „најк“, „адидас“ и „томи хилфигер“ – импозантних готово 8.500 пари, скоро 3.000 шортсева „пума“, „најк“, „напапири“,  нешто више од 1.500 пари мушких бермуда „поло“, „армани“, „томи хилфигер“, више од 1.000 женских комплета шортсева и мајица „најк“ и „адидас, око 1.000 мушких комплета тренерки „најк“ и „адидас“ и друге гардеробе, али не у толико тешко замисливим количинама.

Према речима возача аутобуса, он је само превозио робу за различите власнике, али ће му ипак, поред као брдо великог товара, бити заплењен и аутобус, јер вредност гардеробе прелази трећину његовог износа.

Постоји сумња да је роба била намењена продаји на великој пијаци у Суботици, а с обзиром на збуњеност и затеченост возача када је видео царинике, чини се да није био упућен у то  да царинска контрола не постоји само на граничним прелазима.