“СЛЕПИ ПУТНИК“ ДВА ДАНА ЗАРЕДОМ ВРАЋAН СА ХОРГОША

Цариници на излазној страни граничног прелаза Хоргош су 24. и 25. октобра 2018. године у три наврата спречили мигранте да се сакривени у камионима пребаце преко границе, а  један од илегалаца осујећен у свом покушају два дана заредом.

Када је камион зрењанинских регистарских ознака који је превозио фрижидере из наше земље за немачко тржиште одвојен за преглед скенером, царински службеници су на снимку уочили силуете људских фигура.

Упутивши се ка камиону ради детаљне контроле, приметили су пресечену, па поново помоћу чиоде и суперлепка залепљену сајлу, што је био поуздан знак да се у камиону налазе „слепи путници“ .

И заиста, у товару робе затекли су двојицу Авганистанаца, од којих је један сусрет са цариницима имао свега дан раније.

Тада је, у друштву Пакистанца, откривен у полуприколици шлепера старопазовских регистарских ознака који је транспортовао пластичне контејнере из Србије ка Француској.

Царински скенер на Хоргошу је јуче показао још три људске силуете, овога пута у камиону новопазарских регистарских ознака који је на релацији Турска – Мађарска превозио ауто-делове, транспортну амбалажу и ПВЦ производе.

Поред скенера, сакривене илегалце одала је и пресечена сајла на приколици, у којој су међу товаром робе пронађена још тројица Авганистанаца.