СМАЊЕЊЕ ДОДАТНЕ РАЊИВОСТИ РОМА, РОМКИЊА И ДРУГХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ИЗАЗВАНЕ ПАНДЕМИЈОМ COVID 19 – ПРИКЉУЧЕЊЕ 27 ДОМАЋИНСТАВА НА ВОДОВОДНУ МРЕЖУ

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор ЈКП “Водовод и канализација” Предраг Бодирога недавно су са заменицом генералног секретара Генералног секретаријата Владе Републике Србије Тамаром Стојчевић, потписали Уговор о пословно – техничкој сарадњи на извођењу радова на изградњи прикључака и шахта за смештај водомера за ромска и друга маргинализована домаћинства у улицама Млекара први и други ред и насељеном месту Јанков Мост.

Инвеститор је Град Зрењанин, извођач радова предузеће “Водовод и канализација”, а уговор је потписан у оквиру пројекта “Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и другх маргинализованих група изазване пандемијом ЦОВИД 19 у 18 локалних самоуправа.
На основу тог уговора, тренутно се изводе радови на оспособљавању осамнaест прикључака у Јанков Мосту. До сада је урађена половина радова и очекује се да они потпуно буду окончани до краја недеље.

По завршетку тих радова уследиће и изградња девет прикључака у Зрењанинским улицама Млекара први и други ред. То ће, када сви радови буду завршени, омогућити прикључење 27 домаћинстава на водоводну мрежу.

Извор: Град Зрењанин