СМЕНИТИ НЕСПОСОБНО РУКОВОДСТВО ГРАДСКОГ САОБРАЋАЈНОГ ПРЕДУЗЕЋА У НОВОМ САДУ

„Српска радикална странка изражава незадовољство и забринутост због катастрофалног ситуације, обиља проблема и нарушених међуљудских односа у Јавном градском саобраћајном предузећу Нови Сад, који су последица вишегодишње незаинтересованости и небриге неспособног руководства овог предузећа. Српска радикална странка захтева од градоначелника Милоша Вучевића хитну смену комплетног руководства градског превозника, јер је то једини начин да се урушавање и агонија Градског саобраћајног предузећа заустави.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је подсетио, да српски радикали на проблеме у функционисању новосадског градског превозника упозоравају више од две године, али да власт у граду ништа није предузела, трпећи неспособно и бахато руководство на челу предузећа.

„Да Милан Станивуковић није дорастао функцији директора ГРАСА, потврђују биланси овог предузећа, катастрофална реализација планираног на годишњем нивоу и огромно незадовољство запослених. Ситуација у ЈГСП је лоша и прети да кулминира, уколико не уследи хитна „шок терапија“, у виду смене руководства предузећа. У последњих неколико година ГРАС се претворио у сервис за обуку младих возача, који масовно, после пола године или годину дана, напуштају предузеће и одлазе у иностранство. Градско саобраћајно предузеће им дође као полигон за обуку и стицање оног минималног искуства, које је неопходно за рад у иностранству. Овој пракси се мора стати на пут ради безбедности и зато што су градском превознику потребни возачи, који ће свој радни век планирати у овом предузећу.“ – истакао је Јакшић.

 Српски радикали очекују да градоначелник Новог Сада поступи у складу са обећањем датим пре три месеца, када је изјавио да је незадовољан радом појединих директора ЈП и ЈКП и начелника градских управа, најављујући њихове смене.

„Јавно Градско саобраћајно предузеће у Новом Саду је од виталног значаја за град и на његовом челу морају бити образовани, способни и честити људи. Резултати рада садашњег руководства су испод сваког нивоа, зато је потребно извршити кадровску промену и сменити незаинтересовано и неспособно руководство Градског саобраћајног предузећа.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.