СНАЖНА ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ ЕВРОПСКОМ ГРАДУ СПОРТА – 250 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ДРУГУ ФАЗУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ГРАДСКОГ СТАДИОНА

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас у Новом Саду градоначелнику Зрењанина Симу Салапури уговор о додели средстава у износу од 250 милиона динара, намењених реализацији друге фазе санације и адаптације Градског стадиона у Зрењанину. Захваљујући тим средствима, уз учешће Града Зрењанина, у години у којој носи титулу “Европски град спорта”, Градски стадион у Карађорђевом парку засијаће новим сјајем и постати репрезентативан спортски објекат на ком ће моћи да се одржавају међународна атлетска такмичења и фудбалски мечеви.

Град Зрењанин средства је добио након јавног конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине, за финансирање и суфинансирање пројеката у области развоја спорта, након што је претходне године пројекат остао на “чекању”, због познате ситуације и епидемије изазване коронавирусом.

Градоначелник Симо Салапура је, поводом ове одлуке, рекао да је покрајинска администрација још једном упутила снажну подршку Европском граду спорта и да учествује значајним средствима у реализацији пројекта од велике важности за Зрењанин.
– Захваљујући овим средствима, настављамо започету реконструкцију нашег Градског стадиона и очекују нас у току ове године радови на обнови фудбалског терена, реновирању свлачионица, трибина и зида око стадиона, постављању другог нивоа расвете за одигравање фудбалских утакмица, реконструкцији приступних саобраћајница и проширењу паркинг-простора. Овим ћемо заокружити наш јединствени спортски комплекс у Карађорђевом парку и у потпуности обновити највећи градски спортски објекат у који деценијама ништа није улагано, самим тим и обезбедити одличне услове за додатни развој спорта у граду и организацију већих атлетских такмичења и фудбалских мечева – истакао је градоначелник Зрењанина.   

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима локалних самоуправа за финансирање и суфинансирање пројеката у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, основног образовања и васпитања и развоја спорта на територији АП Војводине. За пројекте у области развоја спорта Покрајина је определила укупно 497 милиона динара. 

Подсећамо, прва фаза реконструкције Градског стадиона реализована је у периоду фебруар – октобар 2019. године, у оквиру које је изграђена тартан атлетска стаза и атлетско борилиште по стандардима Светске атлетске федерације, за одржавање међународних такмичења и монтирано рефлекторско осветљење за потребе атлетских такмичења – четири стуба са по 22, од пројектованих 48 светиљки. Вредност инвестиције у првој фази износила је 200 милиона динара – 120 милиона издвојила је АП Војводина – Управа за капитална улагања, а 80 милиона Град Зрењанин. 

Извор: Град Зрењанин