СНАЖНО НЕВРЕМЕ ЧУПАЛО ДРВЕЋЕ

Последице јаког невремена које је у четвртак у поподневним сатима захватило и подручје општине Врбас, санирају се од раног јутра. Све екипе ЈКП „Комуналац“ су на терену како би се у најкраћем року склонила стабла и грање са путева, саопштено је из предузећа.

„У сарадњи са Одељењем за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, обилазе се критичне тачке. Најтежа ситуација је у насељу Виногради где је услед јаког ветра оборен већи број стабала. Слично је и на Шлајзу где је ишчупано дрвеће. Рано јутрос екипе су биле ангажоване у Виноградској улици и код Старе болнице, како би обезбедили проходност путева. И претходног дана, непосредно након невремена, екипе су биле на терену, обављало се интервентно орезивање, а на терену је био и багер ровокопач. Деоница на Кулском путу, од НИС-ове пумпе до Титове виле била је најкритичнија, али захваљујући радницима ЈКП-а саобраћај се одвијао несметано. Интервенцију смо имали и у Октобарској улици, јер је пешачки прелаз био закрчен. Много посла је било и у Лазе Костића, као и на Шлајзу и на још неким локацијама“, саопштено је из ПЈ „Чистоћа“ ЈКП „Комуналац“. 

У другим насељеним местима врбаске општине веће штете није било, као ни позива за интервенцију. Екипе „Водовода и канализације“ тренутно чисте шахте за одвођење атмосферских вода како би се предупредило задржавање падавина на путевима.

Ипак, највећа штета због снажног невремена забележена је на управној згради АД Carnex, као и на једном од силоса шећеране Бачка, са којих ветар однео кровове. Последице невремена биле су видљиве и на систему Електромрежа Србије, због чега су поједини делови града једно време били без струје. Екипе ЕД отклањале су кварове до 02.00 после поноћи. 

Извор: Општина Врбас