СОФИЋ: ОСАМ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СРЕДСТВА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ У ЗЕМЉАМА У РЕГИОНУ

 Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић данас је са директором Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александром Ђедовцем уручио уговоре вредне осам милиона динара за подстицање јавног информисања на српском језику у земљама у региону. 

Како је Софић навео, на основу јавног позива који је трајао од 1. до 31. августа биће подржана 22 пројекта које ће реализовати институције, удружења и средства јавног информисања на српском језику у тим земљама. 

„Овом донацијом помажемо да се српски глас чује, чува и негује, што ће свакако служити још снажнијем умрежавању наших институција и људи широм региона, као и ширењу информација о активностима које спроводе наша удружења ван матичне земље“, поручио је Софић истичући да ће Покрајинска влада заједно са Владом Републике Србије наставити са подршком нашем народу у свим државама региона. 

Уговоре је са корисницима средстава потписао директор Фонда за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону Александар Ђедовац, истакавши да је свако окупљање представника српских институција уједно и прилика да се чују и размотре проблеми са којима се сусрећу наши људи ван граница матичне земље.