СОФИЋ: ЗА ИНФРАСТРУКТУРНО ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСКИХ ЗОНА У РУМИ И ТЕМЕРИНУ – 180,8 МИЛИОНА ДИНАРА180,8 МИЛИОНА ДИНАРА

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић уручио је данас у Покрајинској влади уговоре о суфинансирању инвестиционих пројеката у индустријско-пословним зонама представницима општина Рума и Темерин. 

Укупна вредност инвестиција износи 180,8 милиона динара, а Покрајинска влада определила је 143 милиона, док ће остале трошкове сносити општине. 

Ресорни секретар Софић казао је да је реч о тројним уговорима за последња два пројекта одобрена у оквиру конкурсне мере за суфинансирање инвестиционих пројеката у индустријско-пословним зонама, којом  је током прошле године усмерено 500 милиона динара у пет локалних самоуправа АП Војводине за укупно шест пројеката. 

„Циљ ове мере био је јачање капацитета локалних самоуправа кроз креирање здравог пословног амбијента који ће привући велике домаће и стране инвеститоре, и обезбедити оно најважније – а то су нова радна места, и у томе смо успели. У Руми је већ почела изградња погона кинеске комапније „Haitian Internatioanal“, која ће производити ЦНЦ машине, а само у првој фази очекује се да ће бити запослено преко 200 људи“, поручио је Софић. 

Средства у укупној вредности од 117,2 милиона динара за општину Темерин, од чега је субвенција Секретаријата 90 милиона, биће усмерена у реконструкцију саобраћајнице у Улици цара Лазара, у насељу Бачки Јарак, у дужини од 1,3 километра, те проширење коловоза на деоници укрштања Новосадске улице и државног пута IIА-102. То ће, према речима председника Општине Младена Зеца, омогућити бржи проток саобраћаја у две траке, што је од изузетног значаја за Темерин, али и компаније које већ послују или намеравају да инвестирају у овој зони. 

У Руми ће пројeктом у вредности од 63,6 милиона динара, од чега Секретаријат субвенционише 53 милиона, бити изграђена и саобраћајница Ц2 на локацији радне зоне „Румска петља“, као и атмосферска канализација, што ће, како је рекла председница те општине Александра Ћирић Бошковић, још снажније позиционирати Руму као атрактивно место за страна и домаћа улагања, и обезбедити приступни пут ка парцели великог кинеског инвеститора.