СОЛИДАРНА ПОМОЋ КОРИСНИЦИМА НАЈНИЖИХ ПЕНЗИЈА

Из просторија Црвеног крста Сомбор данас је кренула испорука солидарних пакета пензионерима са најнижим примањима на територији Града Сомбора. Пакети се састоје од основних животних намирница и средстава за хигијену, а средства за пакете обезбедио је Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Расподела пакета се врши у сарадњи са Градским удружењем пензионера Сомбор које врши све активности везане за састављање листе пензионера који испуњавају прописани критеријум.

Помоћ у реализацији поступка пружили су члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић и локална самоуправа, која је прихватила да изврши превоз пакета у насељена места ван Сомбора, као и организација „Црвеног крста“ Сомбор која је преузела обавезу да изврши расподелу пакета на кућне адресе пензионера на територији Сомбора, а на овом обимном послу укључиле су се и Месне организације пензионера у насељеним местима, као и Савез инвалида рада Сомбор.

ПИО Фонду Филијали у Сомбору распоређена су средства за доделу наведене солидарне помоћи према броју корисника пензија чија висина не прелази износ најниже пензије. Поред овог критеријума, на формирање листе утицале су и навршене године живота пензионера, као и случај када пензионер живи сам у домаћинству или у вишечланом домаћинству у коме је једини извор прихода његова пензија која не прелази најнижи износ.

Извор: Град Сомбор