СОЛИДАРНОСТ ПЕЋИНАЧКИХ ОСНОВАЦА

Након разорног земљотреса у Турској и Сирији, Црвени крст Пећинци упутио је апел и позвао грађане на солидарност и да у складу са својим могућностима уплаћивањем средстава на наменски рачун ЦК Србије помогну пружање помоћи угроженима у земљотресу у Турској и Сирији.

Тим поводом ученици Основне школе “Слободан Бајић Паја” у Пећинцима организовали су акцију прикупљања новчаних средстава, а по речима Слађане Бујиле, помоћнице директора пећиначке школе, сами родитељи и ђаци показали су изузетну хуманост и спремност да помогну.

“Акција је трајала неких десетак дана, а прикупљени новац смо уплатили на наменски рачун Црвеног крста. У свему нам је доста помогла и секретар пећиначког ЦК Гордана Коњевић, и заиста мислим да је ово добар начин да се помогне угроженом становништву Турске и Сирије” – рекла је Бујила и додала да су ученици ове школе до сада у бројним хуманитарним акцијама показали висок ниво емпатије и спремности да помогну другима којима је помоћ потребна, на шта су посебно поносни.

Како нам је рекла секретар пећиначког ЦК Гордана Коњевић овакве акције су веома значајне, јер деца кроз хуманитарни рад од малих ногу развијају друштвену одговорност, хуманост, заједништво, емпатију према другима када је то потребно, и што је најзначајније спремност да то наставе када одрасту.

Она додаје да ће се средства која буду прикупљена на наменском рачуну Црвеног крста Србије пренети као средства у оквиру глобалног Апела за хитну помоћ Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца (МФЦК) – на два подапела Сирија и Турска.

Извор: Општина Пећинци