„SOMBOR CITY CARD“ ПРЕДСТАВЉЕН НА 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

На Београдском сајму свечано је отворен 45. Међународни сајам туризма, на коме ће од 22. до 25. фебруара, више од 27 земаља и 400 излагача представити своје понуде. Своју понуду приказаће и Туристичка организација града Сомбора, а ексклузивно ће бити представљен „Sombor City Card“, дигитални екосистем који представља интегрални део пилот пројекта одрживог туризма града Сомбора, који се темељи на 17 циљева одрживог развоја Уједињених нација.
Штанд Туристичке организације града Сомбора посетио је председник Републике Србије Александар Вучић, где га је дочекао градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић са сарадницима и уручио му прву картицу „Sombor City Card“. Такође, градоначелник Ратковић је имао прилику да на штанду угости и министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића, те да га упозна са пројектом „Sombor City Card“ који ће омогућити различите услуге и погодности не само туристима и гостима Сомбора, већ и локалном становништву кроз приступ разним туристичким атракцијама, музејима, културним догађајима, ресторанима и смештајним објектима, уз велику уштеду времена.
У оквиру „Sombor City Card“ се налазе регистровани пружаоци угоститељских услуга за смештај и исхрану, а све онлине куповине ће бити фискализоване и сваки купац ће добити рачун електронским путем.
На штанду су присуствовали помоћник градоначелника за област културе и туризма Урош Бузаџић, као и чланови радне групе за одрживи развој туристичке понуде града Сомбора.

Извор: Град Сомбор