СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА II ГЛОБАЛНОМ ФОРУМУ ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

Градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић и помоћник градоначелнице за област културе и информисања Бранислав Сворцан боравили су у Шпанији на II Глобалном форуму локалних самоуправа.

Више од 170 делегација са преко 1.300 учесника из целог света расправљало је  о будућности градова у Севиљи.

II Глобални форум локалних влада  у четвртак 25. јануара отворио је градоначелник Севиље Јуан Еспадас и потпредседник владе Kармен Kалво и у три дана колико је трајао, на форуму се расправа водила око три теме које обједињују интересе градова,

паметни градови, туризам и одрживост. Разговарало се о образовању, социјалној интеграцији, иновацијама које се примењују у запошљавању и одговорности компанија у свему овоме.

 Градоначелници, компаније и институције поделили су своја искуства и решења између осталог о теми као што су употреба технологије како би се осигурала добробит грађана и програми за окончање пошасти као што су незапосленост, неједнакост и сиромаштво.

На Форуму су поред Сомборске делегације на челу са градоначелницом Душанком Голубовић, ове године, учешће између осталих узеле бројне делегације локалних самоуправа из Мексика, Бразила, Индонезије, Француске  , Доминиканске Републике, Чилеа, Перуа, Дубаија, Португала, Еквадора, Сједињених Држава, Костарике и Данске.

Извор: Град Сомбор