СОМБОР: РЕНОВИРАНИ СКЕЈТ ПАРК ДАНАС ОТВОРИО ВРАТА ПРВИМ ВОЗАЧИМА

Скејт парк на Првомајском булевару је отворен, што су са радошћу дочекала многобројна сомборска деца, која су већ првог дана својим скејтбордовима, бициклима, ролерима и тротинетима дошла да се возе на новим справама.

Дотрајале справе су замењене новим, које на истој површини парка пружају више могућности за возаче, а поред вожње скејта, парк је прилагођен и за вожњу ролера и BMX бицикла.

На званичном отварању скејт парка присутни су имали прилику да виде перформансе искусних возача скејта, ролера и BMX-a.

Роберт Галко из Новог Сада, који се бави екстремном вожњом бицикла 5 година, рекао је да је сомборски скејт парк сада добар и безбедан за децу, изграђен по савременим европским стандардима, уз препоруку свим почетницима да обавезно користе кациге и штитнике.

Реновирани скејт парк испробао је и искусни возач Лука Морача из Новог Сада који скејт вози чак 30 година. Он је истакао да је сјајно што Сомбор има један овакав парк где деца и омладина могу да долазе сваки дан да се баве спортом.

Отварању скејт парка присуствовала је и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

„Скејт парк је нешто што смо планирали да обновимо током прошле године и у том смислу крајем прошле године су склоњене оштећене справе.  Постављање је планирано током ове године, управо да бисмо добили један мало другачији, измењен простор. Скејт парк више не подразумева само адекватан простор за оне који возе скејт, него и BMX-еве, ролере. Надамо се да ће многа деца и млади наћи своје место управо на овом терену“ рекла је овом приликом градоначелница уз напомену да је поред скејт парка у плану да се направи и један терен за баскет, за оне који се рекреативно баве кошарком.

Извор: Град Сомбор