СОМБОР: „СТАРИ КРУЖНИ ТОК“ У НОВОМ ИЗДАЊУ ОД ДАНАС ОТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Кружни ток на Видовданском тргу данас је званично отворен за саобраћај. Ово је четврта раскрсница у Сомбору која је изградњом кружног тока добила већу безбедност за све учеснике у саобраћају.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић приликом отварања саобраћајнице истакла је да је остварен план да се једном годишње, ради веће безбедности саобраћаја у граду, изгради по један кружни ток.

„Данас су завршени радови на Видовданском тргу који су подразумевали измену тока саобраћаја на локацији која је сада прилагођена томе да функционише као кружни ток. Наша идеја и план јесте био да сваке године изградимо по један кружни ток и за четири године ми имамо и овај, као четврти у нашем плану и нашој реализацији, што нам је и био циљ. Надамо се да ће ово допринети безбедности саобраћаја, али и амбијенталном уређењу једне овакве раскрснице, која је до сада била доста компликована и сам пројекат је захтевао доста напора за реализацију, али разумемо да ће и то свакако допринети бољој и функционалнијој употреби једне овакве раскрснице, како за возила, тако и за пешаке“ изјавила је градоначелница Голубовић, додавши да је ово први кружни ток у Сомбору са две саобраћајне траке.

Председник Месне заједнице „Црвенка“ Горан Велебит рекао је да је велик број грађана упутио иницијативу Месној заједници за регулацију ове раскрснице. „Ми смо као Савет месне заједнице поднели захтев Градској управи што је Град препознао као нешто што је јако добро и врло брзо су одлучили да ураде кружни ток“ истакао је Велебит.

Директор ЈКП „Простор“ Сомбор Горан Нонковић рекао је да је сам технички део реализације овог кружног тока био доста специфичан, пре свега због садржаја који се налази унутар кружног тока. „Ја као директор предузећа које се бави управљањем путева могу да кажем да сам са овом, пре свега, техничком регулацијом саобраћаја изузетно задовољан. Део (саобраћаја) који долази из (улице) Милоша Обилића је коначно решен, а и све улице што настављају на овај кружни ток и припадају кругу венца имамо у плану да регулишемо у наредном периоду“ нагласио је Нонковић.

У оквиру реконструкције измењен је део коловозне конструкције, постављени су нови ивичњаци, изграђена су пешачка острва, атмосферска канализација са делом нових сливника и постављена је нова саобраћајна сигнализација којом је раскрсница претворена у кружни ток. Радови на изградњи кружног тока искориштени су и за решавање проблема фекалне канализације на делу Венца у укупној дужини од 200 м. Инвеститор је Град Сомбор.

Извор: Град Сомбор