СОМБОР: СУТРА ПОЧИЊЕ ДОСТАВЉАЊЕ ПАКЕТА ПЕНЗИОНЕРИМА СА ПЕНЗИОНИМ ЧЕКОМ ДО 30 ХИЉАДА ДИНАРА

Од сутра почиње дистрибуција пакета који су намењени пензионерима чије су пензије мање од 30 хиљада динара. Комплетну дистрибуцију ових пакета обезбедио је Штаб за ванредне ситуације Града Сомбора уз логистичку подршку волонтера Црвеног крста и Службе цивилне заштите.

За добијање ових пакета није потребно да се поднесу посебни захтеви. Пензионери ће ове пакете добијати према унапред утврђеним списковима, а биће им достављени на кућну адресу.

Пензионери који, поред  домаће, примају и инострану пензију биће контактирани од стране Центра за социјални рад како би се утврдила збирна висина њихових примања и уколико се утврди да су мања од 30 хиљада динара, такође ће добити пакет.

Комплетна дистрибуција вршиће се у складу са динамиком добављача и могућностима за испоруку пакета. Првог дана дистрибуције, пакети ће се доделити у насељеним местима Колут, Бачки Брег и Растина, у петак ће пакети бити достављени пензионерима у градским месним заједницама Венац, Млаке и део Црвенке, а након тога у Кљајићеву.

Динамика расподеле пакета за следећу недељу биће благовремено најављена.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић овим поводом упутила је апел пензионерима да остану у својим кућама и сачекају пакете који ће им бити испоручени на кућну адресу.

Извор: Град Сомбор