СОМБОР У НЕДЕЉУ ОБОЈЕН РОЗЕ НОТАМА

У сусрет Међународном месецу борбе против рака дојке, компанија „Авон“ поклонила је грађанима Сомбора концерт Сергеја Ћетковића који је заједно са публиком на Тргу светог Тројства, у недељу 29. септембра певао за здравље свих жена.

Осим највећих хитова овог популарног поп певача, Сомборке су имале прилику да у опуштеној атмосфери, у друштву драгих особа чују важну поруку „рак дојке, најчешће малигно обољење код жена, излечив је у преко 90% случајева уколико се открије на време“.

Концертом „Сомбор је розе“ компанија Авон обележила је и 15 година од покретања Акције за борбу против рака дојке у Србији. Да то буде баш у Сомбору, омогућиле су Авон Даме из продајне зоне овог региона, остваривши највећи допринос фонду Акције за борбу против рака дојке куповином производа са розе врпцом. Тиме су помогле и следећу Авон донацију за програме и организације које се баве овом темом.

Авон акција за борбу против рака дојке у Србији покренута је 2004. и од тада до данас, Авон Србија је прикупила и донирала више од пола милиона долара (500.000$) да обезбеди најсавременију опрему за рану дијагностику као и да подржи програме који подижу свест и пружају неопходну обуку женама у борби против ове болести.

Авон средства прикупља продајом посебних производа са ружичастом врпцом, чији је сав приход намењен подршци програма за борбу против рака дојке.

Извор: Град Сомбор