СОМБОР: ЗАВРШНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ СТАРОГ КРУЖНОГ ТОКА

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, са тимом сарадника, обишла је данас радове на реконструкцији саобраћајнице старог кружног тока (Видовдански трг) који налазе се у завршној фази.

„Радови на Видовданском тргу требали су бити завршени 24. априла, али су рокови пролонгирани, пре свега због полицијског сата и немогућности извођача да сво време ради у планираном времену. Очекујемо да током наредне недеље ови радови буду и коначно завршени и да један велики саобраћајни проблем у граду решимо. Изградња овог режима кружног тока започета је, пре свега, на иницијативу како бројних грађана, тако и Саобраћајне полиције, с обизом на небезбедну саобраћајницу која је постојала пре тога. У складу са акцијом Отворени дани коју смо имали у Месној заједници Црвенка постојала је и сугестија грађана да се у овом делу, у самом венцу града, уради и један вод канализације, који до сада није постојао, те су постојећи планирани радови искориштени да се и један овакав животни проблем наших суграђана реши“ рекла је овим поводом градоначелница Душанка Голубовић.

Грађевински инжењер Игор Чачић рекао је да је због непредвиђених околности план рада морао да буде измењен, али да се сада радови приводе крају. „Ово су сада завршни радови, припрема за завршни слој асфалта. Делимично сада радимо и атмосферску канализацију, због неких непредвиђених околности које су се приликом ископа утврдиле, тако да смо морали нешто да мењамо у односу на првобитне планове“ рекао је Чачић.

Инвеститор радова је Град Сомбор, извођач “Војпут” д.о.о. из Суботице, а радови се изводе под надзором ЈКП „Простор“ Сомбор.

Извор: Град Сомбор