СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН – ДРУГА НАЈБОЉА ТРКА У СРБИЈИ

Сомборски полумаратон проглашен је за другу најбољу трку у Србији, у категорији полумаратони/маратони за 2022. годину. У избору сајта trcanje.rs за најбоље организоване трке у 2022. години, учествовало је 1.500 тркача, који су сомборској трци доделили ову ласкаву титулу.

Додела награда је организована у хотелу „Hyatt Reagency“ у Београду, а награду је примио Александар Марковић, извршни директор Сомборског полумаратона.

Град Сомбор за нешто мање од месец дана очекује 43. издање најстарије уличне трке у Србији. У недељу, 14. маја, поново ће се трчати централним градским улицама и кроз најлепши градски парк – Парк хероја.

Траса Сомборског полумаратона је званично измерена и сертификована од стране Светске Атлетике (World Athletics) и Асоцијације светских маратона и трка на даљину (AIMS), те је градској трци додељен петогодишњи сертификат.

До сада је за 43. Сомборски Интеспорт полумаратон пријављено око 600 тркача из целог региона, а међу њима су и неки од победника ове трке, као и неки од тренутно најспремнијих дугопругаша из наше земље. Поред главне полумаратонске трке на 21 километар, трчаће се и трка на 7 километара као и штафета 3 x 7 километара, а по први пут и такмичење у Нордијском ходању на 7 километара. Оно што радује јесте чињеница да је четвртина пријављених тркача из Сомбора и околних насељених места.

Организатори као и сваке године припремају и најслађу трку за прешколце „Трку пужића“, која ће се одржати пре старта главних трка, а у плану је и одржавање кратких трка за школарце узраста од првог до четвртог разреда.

  1. Сомборски Интерспорт полумаратон одржава се под покровитељством Града Сомбора, без чије подршке ова трка не би могла бити организоавна на овај начин и Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као и уз пуну подршку свих градских институција, јавних предузећа, приватних компанија и појединца.

Радује чињеница да од ове године Сомборски полумаратон подржавају и компаније „Гомекс“ и „МеркурXтип“.

Извор: Град Сомбор