СОМБОРУ ПРИЗНАЊЕ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ СПОРТА

У оквиру 8. Међународног сајма спорта у Београду, 23. новембра одржана је завршна конференција Европске недеље спорта, којој су присуствовали члан Градског већа за област спорта, деце и омладине Антонија Нађ Косановић и председник Спортског савеза града Сомбора Милан Стакић.

На завршној конференцији представљени су резултати BeActive програма у Србији за 2019. годину, са освртом на све догађаје који су организовани за време трајања Европске недеље спорта, која је одржана други пут у нашој земљи.

Овом приликом Граду Сомбору и Спортском савезу града Сомбора уручена је захвалница за допринос у организацији Европске недеље спорта, промоције спорта и олимпијских вредности.

Циљ Европске недеље спорта је да подстакне грађане на бављење физичким активностима без обзира на године и физичку спремност.

У недељу 24. новембра у оквиру Сајма проглашени су победници TreninGO изазова „Трчим за школу“ Европске недеље спорта, у коме је ОШ „Лаза Костић“ из Гакова освојила треће место са претрчаних 2230,05 километара и добила награду у износу од 100.000,00 динара за набавку спортске опреме и унапређење наставе физичког васпитања, коју је обезбедила ЕУ Делегација у Србији.

Извор: Град Сомбор