“СОВЕМБАР” ОКОНЧАН ЖУРКОМ КОД НАРОДНОГ МУЗЕЈА

“СОВЕМБАР” ОКОНЧАН ЖУРКОМ КОД НАРОДНОГ МУЗЕЈА

Да традиционална манифестација „Новембар-месец сова” није била само едукативна него и забавна, потврдила је “Сова журка”. Забавом на платоу испред Народног музеја, окончан је 8. “Совембар”. Уз музику и добру атмосферу, али и маскоту “Совембра”, популарну Соку, у улози аниматора, професор Мирослав Грујић, дружио се са суграђанима и констатовао да, кад је реч о совама, не оскудевају у знању. Јасмина Миланков из Одсека за послове развоја града, осврнула се на овај, али и остале сегменте овогодишњег “Совембра”:

– Едукацијом настојимо да укажемо на значај заштите највећег урбаног зимовалишта сова утина на свету. Новембар је посвећен совама, препознатљивом симболу Кикинде, а овогодишњи програм био је најдужи и најбогатији. Дружили смо се са гостима из Малезије и Јапана. И заиста се потврдило да “Сове Кикинду свету препоручују”. То је, наиме, био слоган овогодишње манифестације. “Совембар” заузима високо место на туристичкој карти нашег града- констатовала је Миланков и додала да се тек очекује долазак иностраних еко туриста:

– Прву групу туриста довешће Дејвид Линдо, британски експерт за проучавање дивљих птица и познат новинар. Он је већ неколико пута боравио у Кикинди. Ове зиме се очекује долазак још неколико група. Радује нас што се увећава број иностраних туриста који наш град посећују због сова- закључила је она.

Извор: Град Кикинда

Author Image
Zjaja
%d bloggers like this: