„СПАРТАК ВОЈПУТ“ ИЗ СУБОТИЦЕ ПОБЕДНИК ТУРНИРА „ВЛАДЕ И НОВАК“

Победник 14. по реду меморијалног рукометног турнира „Владе и Новак“ којег Рукометни клуб „Сивац 69“ организује у помен на трагично страдале своје чланове Влада Џувера и Новака Стијеповића, је супер А лигаш „Спартак Војпут“ из Суботице.

Овогодишњи, рекосмо 14. по реду меморијални турнир „Владе и Новак“ је био веома јак, јер  су наступили Супер А лигаш Спартак Војпут из Субитице, супер Б лигаши Врбас  Петрол и Сивац 69 и прволигаш Сомборелектро  из Сомбора. У суботу, првог дана турнира, након што су све четири екипе изашле пред сивачку рукометну публику сви учесници и посетиоци су минутом ћутања одали дужну почаст страдалим рукометашима Владу Џуверу и Новаку Стијеповићу. Искоришћена је и прилика да се пре почетка надигравања сивачки рукометни клуб захвали свом члану голману Марку Чвокићу који је завршио каријеру, те му је уручен пригодни поклон. Част да играчки отворе турнир припала је домаћину, новом члану Супер Б лиге, екипи Сивца и Супер А лигашу Спартак Војпуту из Суботице. Победили су Суботичани са 30:23, али ваља рећи да су у првом полувремену, док су имали снаге рукометаши Сивца били равноправан ривал, о чему сведочи и резултат на полувремену од 14:12 за Спартак Војпут. Но, у другом делу изабраницима Бранка Жежеља је понестало снаге што су суботички рукометаши искосристили, победили и изборили пласман у финале турнира. У другом полуфиналном сусрету снаге су одмерили Супер Б лигаш Врбас Петрол и нови прволигаш Сомборелектро. Према очекивању славили су Врбашани са 36:21, полувреме 19:11 и тако постали други финалиста сивачког турнира.

Јуче, другог дана турнира су играни сусрети за коначан пласман на меморијалу „Владе и Новак“. У сусрету за треће место Сивац 69 је убедљиво савладао екипу „Сомборелектра“ са 35:27, полувреме 20:12 и тако је домаћин турнира освојио треће место. У финалном сусрету је виђена веома добра рукометна представа у којој је Супер А лигаш Спартак Војпут, чини се на искуство добио Врбас Петрол са 27:24, полувреме 16:14 за Суботичане. Чињеница је да су рукометаши Спартака све време водили, а да су млади рукометаши Врбаса у финишу сусрета у неколико ситуација били у прилици да дођу до изједначења, но брзоплето су завршавали акције и грешили. Тако су рукометаши Спартак Војпута постали победници 14. Меморијалног турнира „Владе и Новак“ и победнички пехар капитену Суботичана Стефану Арђелану уручио је истакнути сивачки рукометни радник Велибор Милојичић. Осталим учесницима турнира додељене су дипломе за учешће,  а треба рећи и то да су тренери за најбољег играча турнира у Сивцу прогласили Дејана Карана, а за најбољег голмана Стефана Арђелана, оба чланови победничке екипе Спартак Војпут. Турнир је завршен заједничком вечером за све учеснике, којој су присуствовале и породице Влада Џувера и Новака Стијеповића, у чији помен се и приређује турнир у Сивцу.

Извор: Општина Врбас