СПЕЦИЈАЛНО КОМБИ ВОЗИЛО ЗА ШОСО „РАДИВОЈ ПОПОВИЋ“

Школи за основно и средње образовање „Радивој Поповић“ Град Сремска Митровица обезбедио је специјално комби возило за услуге дневног боравка.

По речима начелника Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражена Риђошића, ученицима из ове школе ће сада бити много лакше да долазе од куће до школе и обрнуто, као и личним пратиоцима који cy са њима.

Риђошић је додао да Град Сремска Митровица обезбеђује преко 52 милиона динара годишње за потребе дневног боравка при ШОСО „Радивој Поповић“, а такође и 800.000 динара за путне трошкове ћака и личних пратилаца из дневног боравка.

Риђошић је подсетио на огранак дневног боравка, при ШОСО „Радивој Поповић“, који је отворен прошле године на Житном Тргу, а Град Сремска Митровица ће наставити да ослушкује потребе суграђана и да им излази у сусрет.

Директор школе, Негован Николић, захвалио се локалној самоуправи која је препознала потребе дневног боравка и тим поводом је рекао да је школа до сада користила два комби возила за превоз ученика, а захваљујући овом возилу биће покривене три линије: линија која креће из Сремске Раче, друга линија која иде за Засавицу односно Мачванску Митровицу, као и линија која је у граду. У овом моменту превози се око 40 ученика и корисника.

Николић је додао да је урађена пројектна документација и добијена дозвола за доградњу још 480 квадрата дневног боравка, што ће унапредити капацитете и допринети још бољим условима.

Ни једна услуга на нивоу Града у области социјалне заштите нема партиципацију, што значи да је све бесплатно за ученике и кориснике, закључио је Николић.

Извор: Град Сремска Митровица