ШПОРЕТИ ЗА УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

У сусрет грејној сезони и поводом обележавања Светског дана борбе против сиромаштва, заменица председника општине Врбас Тијана Алексић обишла је данас две социјално угрожене породице са деветоро деце и донирала им нове шпорете на дрва и електричне шпорете, уз слаткише за најмлађе. Миливоје Вујанић има четворо, а Сања Ранковић петоро деце, и шпорети ће им помоћи да обезбеде квалитетније грејање током зимских месеци.

Према речима Тијане Алексић, заменице председника општине Врбас, локална самоуправа годинама уназад инвестира значајна средства у унапређење услова живота свих грађана.

„Посебно смо посвећени обезбеђивању подршке социјално угроженим породицама. За социјалну и дечију заштиту ове године смо у буџету предвидели 133 милиона динара. Такође, за подршку деци и породици издвајамо више од 50 милиона динара. Осим тога, општина Врбас је лидер у решавању избегличког питања. Само ове године смо успели да решимо стамбено питање за 26 избегличких породица – 14 се ускоро усељава у нове станове, а 12 фамилија је добило кућу са окућницом“, поручила је Алексић и подсетила да су само током у протеклих шест година стамбено обезбеђене и збринуте укупно 103 породице.

„Кров над главом је обезбеђен за преко 350 наших суграђана. Осим тога, финансирамо путне трошкове за децу са посебним потребама, издвајамо средства за подстицање наталитета, за исхрану и смештај ученика основних и средњих школа и помоћ ученицима. Регресирамо трошкове боравка деце у вртићима. Обухваћена су деца без родитељског старања, са сметњама у развоју, деца корисника новчане социјалне помоћи, деца из породице палог борца, или војног инвалида или цивилног инвалида рата, ученици основне школе од I – IV разреда, треће и свако наредно дете у породици, а 20% имају ученици који су корисници дечијег додатка. Субвенционишемо превоз ученика и студената. Обезбеђујемо и набавку школског прибора за децу без родитељског старања. Од ове године бесплатну ужину добијају деца из вишечланих породица, треће и свако наредно дете, као и деца чији се боравак у вртићима регресира са 80 одсто или су потпуно ослобођена плаћања“, истакла је Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Извор: Општина Врбас