СПОРТ И НОВА ПРИЈАТЕЉСТВА: ЗАВРШЕН МЕЂУНАРОДНИ РУКОМЕТНИ ТУРНИР, ЖЕЛЕЗНИЧАР ОСВОЈИО ПОБЕДНИЧКИ ПЕХАР

Међународни рукометни турнир „Куп пријатељства Инђија 2020.“ потпуно је оправдао сва очекивања-љубитељи спорта су гледали добре утакмице, рукометашице и чланови управе клубова су стекли нова познанства а било је времена и за добру забаву.

Али, да се вратимо такмичарском и организационом делу. Турнир је свечано отворио председник општине Инђија Владимир Гак, а гостима су се обратили и генсек Савеза спортова општине Инђија Љубомир Ковачевић и председник ЖРК „Железничар“ Јован Живановић.

Систем такмичења је био „свако са сваким“. Првог дана одигране су четири утакмице у којој су победе однеле домаћа екипа Железничара и новопазовачке Младости. Другог дана „копља“ су укрстили гости из Ђевђелије и Јабланице у којем су Македонке биле боље, док је у последњој утакмици инђијска екипа била боља од колегиница из Нове Пазове, и тако са три победе освојиле прво место.

За најбољег голмана турнира проглашена је голманка ЖРК „Турбина“ из Јабланице Аднана Хамшић, за најбољег стрелца гошћа из Северне Македоније Јасмина Попова, док је најбољи играч турнира наша Сузана Миличић.

Награде су поделили представник Рукометног савеза Војводине Слободан Вишекруна, општине Ђевђелија Васка Пајдакова, Јабланице Амела Муратовић и Инђије Бојана Петровић и председник Скупштине општине Инђија Милан Предојевић који је уручио победнички пехар и свечано затворио први међународни рукометни турнир „Куп пријатељства Инђија 2020.“.

Смисао турнира био је да се, поред братских и одличних политичких односа са Ђевђелијом и Јабланицом, грађани, у овом случају млади, који учествују у другим областима друштвеног живота упознају, зближе и стекну нова пријатељства.

Ово такмичење претендује да постане традиционално и да се сваке године одржава у другом граду. Утисци, атмосфера и стечена пријатељства залог су да ће овај али и други облици дружења грађана између ових општина постати у будућности све интезивнији и садржајнији.

Извор: Општина Инђија