СПОРТИСИМО НЕГУЈЕ ДЕТЕЛИНАРУ

У срцу Детелинаре, код старог „Пилота“ настављају са радом у новом објекту ентузијасти спорта. Наравно, као и све акције повезане са спотом на Детелинари и ову предводи Неша „Детелинарац“, познатији као „Неша Спортисимо“. Међу могобројним пројектима екипа са којим Неша Радонић сарађује показала је висок ниво друштвене одговорности према заједници, према ономе што нам је највредније, према нашој деци. Васпитачице, учитељице и директори образовних установа су са спортском породицом Спортисимо укључени у овај пројекат.

Пројекат „Настава физичког васпитања у Спортисиму“ заслужује посебну пажњу, не зато да би неко поентирао, у било ком погледу, већ због стварног, видљивог и позитивног резултата на здравствено стањe наше деце. Бригу о развоју наше деце препознајемо коз организован активан рад, под надзором образованих и искусних стручњака, у виду додатних часова физичког васпитања, за које морамо рећи да деци недостају.

Пројектни задатак је осмишљен и прилагођен на два нивоа, за децу предшколског и школског узраста, комбинацијом различитих физичких активности које им пружа свакодневница.

На пројекту у раде дипломирани професори физичког васпитања и лиценцирани тренери, како би се задовољили строги критеријуми Министарства за Образовање.

Цео пројекат је осмишљен тако да родитељи деце ништа не плаћају за додатне часове физичког васпитања, а васпитачице, учитељице и стручни тим спортске породице спортисимо волонтерски обављају свој део посла!

Тренутно је на пројекту укључено тристотине и шездесеторо (360) деце детелинарских вртића и то из „Веселог Возића“, „Петра Пана“ и „Детелине са 4 листа“. Што се тиче школске деце, они су узели масовно учешће у пројекту. ОШ „Доситеј Обрадовић“, 270. ђака, првог и другог разреда, а из ОШ „Светозар Марковић Тоза“, у пројекат је укључено 400. ученика, првог и другог разреда.

Овим пројектом и залагањем свих учесника обезбеђена је здрава, весела и негована будућност Новог Сада. Спортисимо ради велику ствар за нашу заједницу, надамо се да ће локална заједница препознати ширину пројекта „Наставе физичког васпитања у Спортисиму“, јер ипак више од 1000 наших малих суграђана бесплатно ужива у квалитетним физичким активностима.

Овом приликом захваљујемо се Предшколској установи „Радосно детињство“, ОШ „Доситеј Обрадовић „и ОШ „Светозар Марковић Тоза“, а посебно васпитачицама и учитељицама што су препознали значај пројекта и узели учешће у њему без било какве материјалне надокнаде.