СПОРТИСКИЊЕ СУ ПОКАЗАЛЕ ЗАШТО ЈЕ НАЈЛЕПША “ЖЕНСКА СТРАНА МЕДАЉЕ”

“Женска страна медаље” назив је манифестације коју је Школски спортски савез Кикинде, поводом 8. марта, Међународног дана жена, организовао у ОШ “Свети Сава”. Била је то прилика да се уз учешће великог броја активних и бивших спортискиња, афирмише женски спорт. Честитајући спортискињама, али и свим дамама 8. март, Миодраг Булајић, члан ГВ, поручио је да локална самоуправа велику пажњу посвећује развоју спорта. Он је оценио да овакве манифестације мотивишу жене да се баве спортом, на врхунском или рекреативном нивоу:

– Локална самоуправа редовним и посебним програмима подстиче рад женских спортских клубова. Имамо позицију за плаћене спортске тренере, али и за набавку опреме и реквизита- рекао је Булајић. Председница Школског спортског савеза, Светлана Мирчић Вукобрат, навела је да су ову манифестацију организовали по пети пут и да је учествовало педесетак спортискиња:

– Настојимо да на овај начин скренемо пажњу на потребе жена за спортом, али и на њихове сјајне резултате. Кикинда има изузетне спортискиње. Оне нису навалетне, па њихови успеси често нису примећени у мери у којој то и заслужују. Данас нам се представио нови рекреативни плесни студио “Данце анд соул”, мале гимнастичарке , чланице женског клуба америчког фудбала и многе друге спортискиње- навела је она.

Извор: Град Кикинда