СПОРТИСТИ ИНВАЛИДИ ИЗ КУЛСКЕ ОПШТИНЕ НАСТАВЉАЈУ СА УСПЕСИМА

Спортисти инвалиди из кулске општине настављају низ успеха. Наиме, претходних дана су одржана два покрајинска такмичења на којима су чланови Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула остварили одличне резултате. На Покрајинском првенству инвалида у пливању, које је одржано у новосадском СПЕНС-у, екипа Друштва за спорт и рекреацију инвалида општине Кула је у генералном пласману, у конкуренцији дванаест екипа, заузела друго место и освојила 11 бодова.

Овом одличном резултату свој допринос дали су чланови кулске екипе Крсто Рнић, који је у дисциплинама 50 и 100 метара краул освојио друга места, као и Весна Радовић која је освојила друго место у дисциплини 50 метара прсно. Потом је у Бачкој Паланци одржано Покрајинско првенство инвалида у седећој одбојци, а екипа из Куле је освојила друго место и нових 11 бодова у генералном пласману. Када је седећа одбојка у питању треба рећи да су екипе биле подељене у две групе.

Кулска екипа је у својој групи освојила прво место, без изгубљеног сета, победивши са по 2:0 екипе Инђије, Новог Сада и Бачке Паланке. У другој групи најбоља је била екипа Кикинде, па су у финалу снаге одмерили Кикинда и Кула. У веома занимљивом сусрету  славила је Кикинда са 2:1 у сетовима.

До сада је у оквиру покрајинског првенства инвалида одржано такмичење у седам дисциплина и у генералном пласману екипа Куле дели друго и треће место са екипом Зрењанина са 75 освојених бодова, пет мање од водеће екипе Новог Сада. Наредно такмичење за спортисте инвалиде је покрајинско првенство у стрељаштву које ће бити одржано крајем овог месеца.

Извор: Општина Кула