СПОРТИСТИ КОВИЉА ЖЕЛЕ СПОРТСКО ДРУШТВО

Последњих година одбојка преузима примат међу младима у Ковиљу, а нарочито код девојака. Велике заслуге за то има Одбојкашки клуб „Респект“, који је ове сезоне пријавио све млађе селекције за покрајинска такмичења.

Први одбојкашки клуб у Ковиљу основан је пре шест година, а од пре две године у овом месту постоји Одбојкашки клуб „Респект“, који има мушке и женске екипе у свим категоријама.

У клубу истичу да су један од најтрофејнијих колектива у Војводини када је реч о млађим узрасним категоријама, а ветар у леђа даје им чињеница да је одбојкашки спорт најпопуларнији међу девојкама.

„Женска одбојка је најмасовнији спорт у нашој земљи, а само на територији Новог Сада има 38 женских клубова“, каже оснивач и тренер „Респекта“ Велибор Стојшић.

Он истиче да у текућој сезони клуб има пријављену женску сениорску екипу у Другој војвођанској лиги, затим пионирке које учествују у Првенству Војводине, као и кадеткиње које играју Првенство средње Бачке.

„Млађе категорије учествују у званичним али и незваничним такмичењима, а у нашем клубу се инсистира на што већем броју надметања јер на тај начин деца сазревају као играчи“, сматра Стојшић.

„Захваљујући броју деце у овом спорту покренута је иницијатива да Ковиљ добије спортско друштво како би се спорт у овом месту развијао“, каже Стојшић и додаје да у Ковиљу постоје фудбалски, карате, шаховски и коњички клубови, те да се нада да ће ови клубови чинити спортско друштво.

Он је истакао да иницијатива има подршку локалне самоуправе, те да ће највећу корист имати деца која се баве спортом у Ковиљу.

Одбојкашице и одбојкаши „Респекта“ тренирају у сали основне школе у Ковиљу, а колико је одбојка популаран спорт потврђује и податак да је све више младих из Каћа, Будисаве и Шајкаша који се прикључују тренинзима.

Извор: РТВ