СПОРТИСТИ ВОЈВОДИНЕ И СРПСКЕ ДОСТОЈНО ЋЕ ОБЕЛЕЖИТИ ЈУБИЛЕЈ ПРИСАЈЕДИЊЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ СРБИЈИ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас помоћника министра за спорт Републике Српске Драгана Јаћимовића.

Сусрет је био посвећен договору за учешће на заједничком турниру 1. децембра у Новом Саду којим би, на иницијативу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, спортисти из Војводине и Републике Српске дали допринос обележавању историјског датума – 100 година од завршетка Великог рата и присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Секретар Батез је истакао да су представници Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, на позив за данашњи састанак, поводом учешћа у обележавању овог значајног јубилеја за Србију и српски народ, одмах реаговали, и да је практично данас договорено одржавање турнира у кадетској конкуренцији, у три гране спорта: рукомету, кошарци и одбојци, у мушкој и женској конкуренцији.

„Као четвртог учесник турнира 1. децембра, поред селекција Срема, Бачке и Баната, очекујемо селекцију кадетске репрезентације из Републике Српске. Заједничким наступом на овом турниру, достојно ћемо обележити овај јубилеј“, истакао је Батез који је уједно похвалио досадашњу сарадњу са Републиком Српском у области спорта и поменуо значајан допринос спортиста из Српске у Србији, попут одбојкашица Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић.

Помоћника министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић изразио је посебно задовољство због данашњег сусрета и наставка сарадње.

„Са задовољством смо прихватили позив секретара Батеза за учешће наших спортиста у обележавању јубилеја какав је 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србије. И зато се надам да ће све те селекције, које буду биле овде из Републике Српске, осветлати образ Српске на овом турниру“, истакао је Јаћимовић.