СПОРТСКА ДВОРАНА У МАЧВАНСКОЈ МИТРОВИЦИ ДОБИЈА СВОЈЕ ОБРИСЕ

Радови на изградњи фискултурне сале при ОШ  „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици одвијају се предвиђеном динамиком, у шта се уверила градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, која је обишла радове на овом објекту.
Тим поводом, градоначелница Миловановић је рекла да је задовољна како се одвијају радови, чему доприносе и повољни временски услови. Завршени су земљани радови, изливен је темељ и тренутно се поставља конструкција са бетонским панелним зидовима. Ако се тако настави, радови ће бити завршени у предвиђеном року, а то је до 31. октобра ове године.  Ова мултифункционална фискултурна сала, са помоћним објектима и приступним путевима простираће се на 2.200 m², од чега је фискултурна сала 1.000 m².
Осим фискултурне сале, у објекту ће бити смештене и свлачионице са тоалетима и тушевима, тоалет за особе са инвалидитетом, справарница, трибине на два нивоа које ће имати 205 седећих места, као и кухиња са пратећим просторијама и велика трпезарија капацитета 120 столица,  гардеробер, кабинет за техничко образовање, простор за дневни боравак, стан за домара са радионицом. Сама  фискултурна биће погодна за више дворанских спортова – кошарку, одбојку, мали фудбал, тенис и гимнастику.
По својим карактеристикама и функионалности , ово неће бити само фискултурна сала, већ спортска хала за разна дешавања и манифестације. Целокупан објекат је независтан од наставно –административног дела школе и биће на располагању и грађанству.
Ову капиталну инвестицију реализују Управа за капитална улагања АП Војводине и Град Сремска Митровица.

Извор: Град Сремска Митровица