SPORTSKA OPREMA ZA FUDBALSKE TALENTE

Nemanja Simović, član Gradskog veća Subotice zadužen za sport i omladinu, i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, obišli su u petak, 29. maja, trening Fudbalsko-sportskog udruženja „Palić Bambino“, a najmlađi fudbalski talenti dobili su tom prilikom na poklon novu opremu renomirane subotičke firme UNIT za utakmice, trenerke i dresove, navodi subotica.info.

Na Palićane su iz resora za sport i omladinu mislili i ranije, obezbeđena je profesionalna kosačica za održavanje terena koja je već uveliko u pogonu. Gostima su dečaci prvo pokazali šta su naučili u prethodnom periodu. Naime, iako grupnih treninga nije bilo, rad se odvijao preko „zoom“ aplikacije, a da je to bilo itekako korisno, videlo se i na maloj prezentaciji novonaučenih fudbalskih veština.

Na opremi se zahvalio Saša Komatina iz FSU „Palić Bambino“ koji je istakao da će ona itekako biti od koristi, pogotovo za utakmice koje predstoje. – Godi nam ova pažnja, a i deci znači kada vide da neko misli na njih. Zato ćemo ovu opremu da nosimo sa posebnim ponosom, jer uz grb Udruženja tu je i grb naše Subotice, što je još značajnije – istakao je Komatina.

Trenutno trenira četrdesetak dece, kako u Subotici, tako na Paliću. – Želimo da Palić ponovo dobije svoje fudbalske generacije, omladinu, sve ono što je nekada imao.

Iz FSU „Palić Bambino“ poručuju da su otvoreni za nove članove, a deca od 2014. godišta i stariji mogu se javiti na terenu „KuTens-a“ u Dudovoj šumi ponedeljkom, sredom i petkom od 18,30 do 20,30 sati, odnosno na Paliću, SC „Janko Pejanović“, utorkom i četvrtkom od 17,30 do 19 sati.

Izvor: subotica.info