“СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ” ОКУПИЛЕ ВИШЕ ОД 5.000 УЧЕСНИКА

Караван радости и пријатељства „Спортских игара младих“ данас се зауставио у нашем граду. На отворених теренима и у Хали СЦ “Језеро” учесници највеће спортске међународне аматерске манифестације на Балкану надметали су се у осам спортских дисциплина: малом фудбалу, баскету, тенису, између две ватре, одбојци, стоном тенису, рукомету и шаху. Манифестација која промовише здраве стилове живота, пријатељство и толеранцију, у Кикинди је одржана по четври пут. Босиља Срдић, заменица градоначелника, оценила је након свечано отварања “Спортских игара младих” да је Кикинда град младости и спорта:

– Подржавамо омладински спорт, учење, фер плеј, толеранцију и праве животне вредности, а то ћемо чинити и у наредном периоду. На овај начин млади се радују победама, али и уче да су порази саставни део спорта и живота. Дружење и нова пријатељства ипак су најважнији- оценила је Срдић и подсетила да најуспешније појединце и екипе, током друге половине јула, очекује наступ у Београду на финалном такмичењу “Спортских игара младих”. Иза тога следи завршно такмичење у Сплиту. У другој половини августа, окупиће најбоље младе спортисте из наше земље, БиХ и Хрватске. Подсећајући да је слоган овогодишње манифестације „Игре су закон“ Ивана Јовановић, председница “Спортских игара младих” у Србији, одала је признање домаћинима:

– У Кикинди се окупило више од 5.000 ученика младих спортиста. Имамо сјајну сарадњу са локалном самоуправом. Суштина наших игара јесте победа другарства. Остале су мање битне- рекла је она.

Извор: Град Кикинда