СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У КИКИНДИ ОКУПИЛЕ ВИШЕ ОД 200 УЧЕСНИКА

Караван радости и пријатељства данас је гостовао у Кикинди. Спортске игре младих у нашем граду одржане су по седми пут, уз учешће више од 200 ђака. Они су се надметали у пет спортова. Поред фудбала и одбојке, такмичили су се још у атлетици, баскету и између две ватре. Градска управа, и овога пута, подржала је највећу манифестацију аматерског спорта у Европи, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Да су ранијих година наши млади спортисти редовно из Сплита доносили медаље, констатовао је Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

-Као град спорта и средина која брине о младима, драго нам је што је овај караван поново у Кикинди. Нашим младим спортистима желим сву срећу. Најбољи ће изборити пласман на регионално, а потом и на државно такмичење, које ће се током јула одржати на Златибору. Најбоље младе спортисте Србије, средином августа, очекује одлазак у Сплит на финале Спортских игара младих. Надам се да ће међу њима бити и наши млади суграђани- рекао је Пецарски. И председница Спортског савеза Кикинде, Јелена Чуданов Бакић, прижељкује да буде тако:

-Са великим задовољством смо подржали ову спортску манифестацију регионалног карактера. Уз поштовање свих прописаних мера, деци је омогућено да се такмиче и буду најбољи промотери спорта и здравих стилова живота- оценила је она. Ученик ОШ “Жарко Зрењанин”, Предраг Љубичић, опробао се у фудбалу, а ово су његове прве Спортске игре младих:

-Свечано отварање је било лепо, а и само такмичење. Надам се повољном резултату- рекао је млади фудбалер. Далиборка Делибашић, представница “Дунав осигурање” Спортских игара младих, указала је да је из Кикинде започео овогодишњи циклус такмичења и гостовања каравана радости и пријатељства у Војводини.

Извор: Град Кикинда