СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У РУМИ

Градски трг у Руми данас је поново епицентар забаве за најмлађе суграђане. Спортске игре младих и ове године се одржавају у нашем граду.

Овај спортски догађај је окупио децу из Руме и околних општина, промовишући спорт, такмичарски дух и тимски рад међу младима. Спортско надметање и дружење на Градском тргу започето је химном Боже правде, коју је отпевала талентована суграђанка Ања Табак и симболичним паљењем олимпијског пламена.

Такмичари се надмећу у трци на 60м, баскету 3×3, игри између две ватре, малом фудбалу, Кока-Кола купу и шаху, а поред Градског трга такмичење се одржава и у дворишту ССС „Бранко Радичевић“ и Гимназије „Стеван Пузић“, као и спортском центру „Гимназијум“.

Игре пружају  учесницима прилику да покажу своје спортске вештине, стекну нова пријатељства и науче вредности фер плеја. Кроз надметања и заједништво, деца развијају осећај припадности и заједништва.

Учеснике је у име локалне самоуправе поздравио председник СО Рума Стеван Ковачевић.

„Општина Рума свесрдно подржава ову манифестацију, која за циљ има да спортске активности чини доступним што ширем слоју грађана. Општина Рума последњих година издваја значајна средства за развој спорта и спортске инфраструктуре и из године у годину су та издвајања већа. Оно што нас чини сретнима је то што се румски малишани све масовније баве спортом и остварују боље резултате“, рекао је Ковачевић.

Одлична организација омогућила је да сви присутни уживају у узбудљивим такмичењима и позитивној атмосфери. Спортске игре младих су још једном показале зашто су најлепша и највећа спортска манифестација за младе у Европи.

Извор: Општина Рума