СПОРТСКЕ ЛЕГЕНДЕ У ПОКРАЈИНСКОЈ ВЛАДИ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас, уочи представљања, спортске легенде и ауторе књиге „Менаџмент спортских догађаја“ Слободана Симовића, Мунира Таловића и Родољуба Петковића као и Светислава Пешића, Абаса Арсланагића и Драгана Тарлаћа. 

„Задовољство је бити домаћин великанима српског и светског спорта и идолима генерација. Књига „Менаџмент спортских догађаја“ која ће данас бити представљена јавности јесте драгоцен рад за организацију великих такмичења у будућности“, изјавио је Мировић. 

Председник је подсетио на то да је широм Војводине у току реконструкција спортске инфраструктуре – хале „Мостонга“ у Сомбору, хале у Новом Кнежевцу, Спортског центра „Вујадин Бошков“ у Новом Саду, стадиона у Зрењанину и друго. 

„Радимо на стварању бољих услова, највише у инфраструктури, да бисмо у континуитету имали спортске асове попут попут Иване Шпановић, Николе Јокића, Душана Тадића, Александра Коларова и браће Милинковић Савић и других“, додао је Мировић. 

Аутори књиге су оценили да је она дуг асовима и подстрек младим генерацијама с обзиром на потенцијале које имамо, истакавши да је управо у Војводини поникла идеја о њеном стварању. 

Промоцију књиге подржала је Покрајинска влада. 

Пријему је присуствовао и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић.