СПОРТСКИ УСПЕХ ВРЕДНОВАН ГРАДСКОМ ПОХВАЛНИЦОМ

Градоначелник Павле Марков уручио је данас похвалницу Града Кикинде тринаестогодишњем суграђанину Немањи Константину. На Првенсту Србије за млађе пионире, Константин је протеклог викенда тријумфовао у Сремској Митровици. Млади атлетичар АК „Кикинда“ први је кроз циљ стигао у трци на 800 метара:

– Овај резултат је за свако поштовање, а треба додати да је Немања Константин био и првак Војводине. Надамо се да је пред њих успешна спортска каријера, а ми желимо да ову похвалницу прихвати као подстрек и схвати да постоји неко ко прати његов рад. Кикинда нема атлетски стадион. То значи да ни Немања и његове колеге немају добре услове за рад и развој, али је за нас важно да, и у таквим условима, сјајни резултати не изостају- рекао је Марков. Млади атлетичар похађа седми разред ОШ „Свети Сава“, а атлетиком се бави годину дана:

– Моја актуелна дисциплина је 800 метара, али намеравам да се окушам на 3.000 метара, а можда и у маратону. Још нисам дефинисао дисциплину. Пуно ми у раду помажу тренер Петар Чонградин и мој отац. Пре атлетике нисам се бавио неким другим спортом. За мене су интересовање већ показали београдски „Партизан“ и новосадска „Војводина“- скромно је признао Немања Константин.

Извор: Град Кикинда