СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ 20 КИЛОГРАМА МАРИХУАНЕ НА ГРАНИЦИ СА МАЂАРСКОМ

Заједничком акцијом царине и полиције 12. јануара 2018. године у поподневним часовима,  на излазу граничног прелаза Келебија, откривен је товар од 20 килограма марихуане, само два дана након сличне заплене на Батровцима. 

фото : Управа царина

Дрога је откривена у аутомобилу албанских регистарских ознака који се за редовну контролу пријавио на излазу граничног прелаза Келебија.  

У аутомобилу су се поред возача налазила још два путника, сва тројица младићи од 20-ак година, албански држављани. Они су службеницима на прелазу рекли да су се из Албаније туристички упутили у Чешку на викенд.  

Како на граничном прелазу Келебија није било услова за детаљан преглед аутомобила, царински службеници су возило допратили до граничног прелаза Хоргош и подвргли га прегледу на мобилном скенеру. Анализом слике уочене су неправилности у простору иза задњег седишта.  

“Чак и искусни цариници су били затечени чињеницом да је бункер иза наслона задње клупе имао уграђен посебно направљен систем за откључавање, што значи да се ради о професионалним кријумчарима. Успели смо, међутим, да након скидања наслона седишта откључамо механизам специјално направљеног бункера, када се пред нама указао товар дроге која личи на марихуану. Интересантно је да је цео товарни простор био обложен оловним плочама које су кријумчари поставили вероватно верујући да ће оне заварати скенер“, каже шеф суботичког мобилног тима Одељења за сузбијање кријумчарења Управе царина Светислав Накарада.  

фото : Управа царина

Он додаје да је мерење откривеног накотика у току, те да ће се тачна количина знати након увиђаја. 

фото : Управа царина

 

фото : Управа царина
фото : Управа царина

 Подсетимо да су цариници у сарадњи са полицијом пре само два дана на излазу граничног прелаза Батровци такође запленили 20 килограма марихуане сакривене у резервоару, бранику и резервном точку једне “шкоде суперб“.

 

 

 

 

Извор: Управа царина

 

Ostavite odgovor