СПРЕЧЕНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ЦИГАРЕТА У АУТОБУСИМА

Цариници су 14. марта 2018. године, у сарадњи са полицијом, приликом контроле аутобуса, на граничним прелазима Прешево и Хоргош,  спречили покушај кријумчарења скоро 1800 паклица цигарета „марлборo“ и „винстон“.

На граничном прелазу Хоргош, на излазу из земље, царински службеници су приликом контроле аутобуса који саобраћа на релацији Београд – Париз у бункеру пронашли скоро 300 паклица цигарета „марлборо“ и „винстон“ које су биле умотане у ћебе и спаковане у путну торбу.

Према речима 46-годишњег возача из Београда, он је торбу примио од непознате особе на београдској аутобуској станици, као пошиљку упућену у Париз.

И на граничном прелазу Прешево, на улазу у земљу, прекршај је откривен када је на царинску контролу стигао аутобус македонских регистарских ознака који је из Македоније кренуо ка Швајцарској.

Како нико од путника није имао ништа да пријави за контролу, цариници су детаљно прегледали аутобус и пртљаг путника. Том приликом установљено је да се у пртљажном делу аутобуса у три кофера налазе цигарете.

Укупно је откривено готово 1500 паклица „марлборо голд“ и „винстон блу“ са македонским акцизним маркицама за које се као власник пријавио 32-годишњи македонски држављанин против кога је покренут прекршајни поступак.

Извор: Управа царина Републике Србије