SPREMAN KAMEN-TEMELJAC, ZVANIČAN NAZIV “LINGLONG INTERNEŠNEL EVROPA“ D.O.O. ZRENJANIN

SPREMAN KAMEN-TEMELJAC, ZVANIČAN NAZIV “LINGLONG INTERNEŠNEL EVROPA“ D.O.O. ZRENJANIN

U toku su završne pripreme za sutrašnju ceremoniju polaganja kamena-temeljca i obeležavanja početka izgradnje fabrike pneumatika “Šandong Linglong Tajr”, najveće grinfild investicije u Srbiji i najveće privredne investicije u Zrenjaninu ikada, vredne skoro milijardu dolara. Pogon kompanije u našem gradu nosiće zvaničan naziv “Linglong Internešnel Evropa” d.o.o. Zrenjanin.

 Svečanost u industrijskoj zoni “Jugoistok” počinje, kako najavljuju organizatori iz kompanije “Linglong”, tačno u 10.18 časova. Planirano je obraćanje osam govornika, da bi se polaganju kamena-temeljca pristupilo u 11.10 časova.  

Kamen-temeljac, na kom je na srpskom, engleskom i kineskom jeziku napisan naziv zrenjaninskog pogona kompanije i sutrašnji datum, simbolično će položiti deset zvanica – po pet sa srpske i kineske strane. Srpsku delegaciju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a uz njega će u ceremoniji učestvovati predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar privrede Goran Knežević, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

S kineske strane, kamen-temeljac će položiti predsednik kompanije “Linglong” Vang Feng, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo i partneri kompanije “Linglong” Fu Šijangšeng, Hans Viser i Harm Vortman

Posle polaganja kamena-temeljca, uslediće povezivanje, putem video-linka, sa Palatom Srbija u Beogradu, gde se očekuje početak šahovskog turnira. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Linglong Vang Feng povući će prve poteze u partiji šaha sa igračima u Palati Srbija uživo.   

 Nakon ceremonije u industrijskoj zoni “Jugioistok”, koja se očekuje oko 11.20 časova, deo zvanica će prisustvovati otvaranju prodavnice pmeumatika “Linglong” u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu.  

Izvor: Grad Zrenjanin

Author Image
Anna Horvátová
%d bloggers like this: