СПРЕМНИ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Градоначелница Сомбора, која је уједно и командант Штаба за ванредне ситуације града Сомбора, Душанка Голубовић заједно са замеником градоначелнице Антониом Ратковићем, извршила је данас смотру припадника јединице цивилне заштите у Стапару.

Иван Глигорић, командант јединице цивилне заштите, поднео је рапорт градоначелници и заменику градоначелнице након чега су заједно обишли и упознали се са припадницима Добровољног ватрогасног друштва из Стапара и Дорослова и припадницима јединице цивилне заштите.

Поред смотре људства и опреме, градоначелница је са сарадницима обишла и просторије Ватрогасног дома у ком су смештени ватрогасци и том приликом ученицима првих и других разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Стапара, који су такође посетили Добровољно ватрогасно друштво Стапар, уручила поклоне у виду бојанки и сликовница о земљотресу, поплавама и пожарима.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је уручила и радио станицу са апаратима (моторола – токи воки) председнику друштва радио аматера Радио клуб „Никола Тесла“ Александру Хајошевићу и том приликом се захвалила припадницима Јединице цивилне заштите за добровољно учешће у сектору цивилне заштите.

„Ово је само први корак у свим оним плановима које имамо већ дуже време, само један део реализације која нас чека и у будуће. Циљ нам јесте управо да сви будемо спремни да одговоримо на ванредне ситуације, да будемо увежбани у потпуности ако се оне десе и колико год је то могуће да одговоримо свим захтевима“ поручила је градоначелница Душанка Голубовић.

Извор: Град Сомбор