СРАМ ВАС БИЛО ГОСПОДИНЕ АЛЕКСИЋУ!

Одговор Удружења полиције на сексистичке и „ниске“ увреде Небојше Алексића.

Официри полиције не могу да остану неми и равнодушни на сексистичке и „ниске“ увреде Небојше Алексића, једног од блиских сарадника Драгана Ђиласа које упорно упућује већ дуже време приадницама женског пола, на друштвеним мрежама.

После претњи премијерки Ани Брнабић, повређивања новинарки Пинка, напада на председницу Народне скупштине Мају Гојковић и бројних других увреда и атака на рачун припадница лепшег пола, сада им се на мети нашла и Биљана Поповић Ивковић, државни секретар МУП Р. Србије.

Поставља се логично питање да ли неко ко жели да се бави јавном функцијом и да представља грађане Србије може да се понаша и опходи на сексистички и вулгаран начин са евидентном дозом предрасуда и стреотипија.

Уколико било ко има примедбу или критику на рад намештеника или пак сазнања о неком кривичном делу, зна се у којим поступцима и на који начин се то презентује.

Биљана Поповић Ивковић је државни секретар МУП Р. Србије и сваки грађанин може да критикује рад државног секретара и било ког другог државног службеника, али у вези са радом и резултатима рада, а не да износи увредљиве личне импресије из области приватног живота који нема апсолутно никакве везе са функцијом коју обавља.

На рад МУП Р. Србије сада свакако нико не може упути ни једну објективну примедбу, поготово узимајући у обзир повећање зарада полицајцима, опремање полиције, набавку возила, изградњу и реновирање објеката полиције и остало.

Уколико господин Необјша Алексић има трауму из детињства, а додатно је фрустриран јер се није остварио у послу којим се бави, сексистички и вулгарни напади на жену и нечију мајку свакако нису начин на који ће дотични господин да превазиђе своје фрустрације, већ оличење некултуре и безобразлука који свакако не сме бити оличење неког ко жели да представља народ.