SRBI I ŠPANCI NAPRAVILI NAJVEĆI SISTEM ZA NAVODNJAVANJE

Kompanije INGEL i RKD, koje su izgradile najveći dvostrani sistem za navodnjavanje Mega rendžer, postigle su još jedan svetski rekord u Belorusiji. 

Nakon što su 2015. godine srpska i španska kompanija izgradile Mega rendžer, dugačak 1.600 metara, zajedničkim nastupom dobili su posao na tržištu Belorusije, gde su projektovali, proizveli i izmontirali najveći jednostrani sistem za navodnjavanje Rendžer na svetu, dugačak 930 metara. 

Saradnja kompanija INGEL i RKD pokazala je da srpski inženjeri i te kako imaju šta da ponude tako naprednoj španskoj poljoprivrednoj tehnologiji, a šansa za neku novu saradnju između španskih i srpskih kompanija biće od 11. do 17. maja na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Kompanija RKD biće jedna od sedam španskih kompanija koja će se ove godine predstaviti na Novosadskom sajmu, a njihovo četvrto učešće na tom događaju organizuju Ekonomsko-trgovinsko odeljenje Ambasade Španije u Beogradu, u saradnji sa Španskom agencijom za izvoz i investicije (ICEX).

Osim RKD, srpskim poljoprivrednicima najnapredniju špansku poljoprivrednu tehnologiju predstaviće i Semillas Fito, Tradecorp, RKD, Saleplas, Caudal, Invernaderos Ima, Novagric.

Izvor: Tanjug