СРБИЈА И РЕПУБЛИКА СРПСКА НА САЈМУ ТУРИЗМА У БУДИМПЕШТИ

Туристичка организација Војводине је, заједно са Привредном комором Војводине, представила веома садржајну туристичку понуду северне српске покрајине на Међународном сајму туризма у Будимпешти, који се завршава у недељу.

На сајамском штанду учествовали су бројни излагачи из Суботице, Сенте, Сомбора, Темерина, Вршца, Инђије, Делиблатске пешчаре, као и гости из туристичких орга-низација Ниша и Трстеника, а такође и Специјална болница Сокобања и хотел „Aquastar Danube“ из Кладова.

Војводина је представљена на начин пријемчив публици и веома креативно, као изузетна туристичка дестинација, са посебним акцентом на активном одмору, промоцији надалеко чувене кухиње тог дела Србије и аутентичних гастрономских производа.

Свој штанд на овом сајму имала је и Република Српска. И њен, као и штанд Војводине, поред осталих је обишао и колектив Културног и медијског центра „Српски венац“ из Будимпеште.

У петак, 4. марта, у Амбасади Републике Србије у Будимпешти, уприличено је „Војво-ђанско вече“. Званицама, међу којима је било и представника медија, понуђени су производи локалне војвођанске кухиње и добра вина, уз пријатну музику тамбурашког оркестра „Банатски кицоши“.

Извор: снновине