СРБИЈА ПРОГЛАШЕНА ЗА НАЈБОЉУ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ НА 13. МЕЂУНАРОДНОМ „КУПУ НАЦИЈА“

На 13. Међународном такмичењу у боксу за жене који се одржао у Градској хали „Мостонга“, љубитељи ове племените вештине могли су да виде изузетно квалитетне и занимљиве борбе. На овом престижном такмичењу су учествовале 104 такмичарке из десет држава: Азербејџана, Босне и Херцеговине, Хрватске, Казахстана, Румуније, Русије, Словеније, Словачке, Узбекистана и Србије.

Последње и финалне вечери, на програму је било 15 борби, а репрезентативке Србије освојиле су чак пет златних и пет сребрних медаља.

Најбоља сениорска репрезентација на такмичењу је Србија, а најбоља репрезентација турнира у свим категоријама је Русија. У категорији најбољих боксерски, најбоља домаћа боксерка је Драгана Јовановић, најбоља страна боксерка је Феруза Казакова из Узбекистана, док је за најбољу боксерку турнира проглашена Сара Миљковић из Србије.

Финалном делу такмичења присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Србије Горан Милић, председник Спортског савеза града Сомбора Милош Мијић и представници Боксерског савеза Србије који су уручили пехаре и медаље најбољим такмичаркама.

„Куп нација“ је организовао Боксерски савез Србије уз подршку Боксерског клуба „Сомбор“ и Града Сомбора.

Извор: Град Сомбор