„СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“ У КИКИНДИ: СПРЕМА СЕ НАЈВЕЋИ СПЕКТАКЛ ДО САДА

У Свечаној сали Градске куће, уприличено је потписивање уговора између представника Фестивала „Србија у ритму Европе“ и Града Кикинде, који је овогодишњи домаћин тог великог музичког такмичења. Организатори су најавили највећи спектакл до сада у трајању од 180 минута, који ће пратити више од 11 милиона гледалаца из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Уговор су потписали Никола Лукач, градоначелник Кикинде и Игор Карадаревић, директор програма „Ритма Европе“.

“Преко 25 локалних самоуправа учествоваће заједно са Кикиндом у овом правом спектаклу који пружа прилику за такмичење и деце у региону. То и јесте циљ свега, да спајамо све оно што је лепо, да упознамо једну друге и у томе уживамо. Град Кикинда ће бити врхунски домаћин и деци која буду боравила у нашем граду показати све лепоте наше средине, док ће нама бити право задовољство да се прикажемо у најбољем светлу“, рекао је градоначелник.

У овогодишњем фестивалу учествоваће највећи број локалних самоуправа до сада, у ком ће бити укључене и општине са Косова и Метохије:

“Овим чином званично смо оворили врата Србије у којој је Кикинда домаћин. Договорено је да ове године то буде најспектакуларнији телевизијски пренос за децу до сада на Првој телевизији у ком ће уживати велики број гледалаца како у нашој земљи тако и широм региона, тако да ће све оно што се дешава у Кикинди моћи да погледа и публика у Босни и Херцеговини и Црној Гори“, додао је Игор Карадаревић, директор програма „Ритма Европе“.

Захваљујући фестивалу, Кикинду ће посетити више од 15 амбасадора спремних на билатералну сарадњу:

“Град Кикинда је кроз досадашње искуство показао врло леп пример позитивне праксе, који за циљ има препознавање оваквих пројеката у ком многа деца имају прилику да буду део тога. Ово је највећи музички фестивал који има циљ да подстиче младе таленте. Кикинда сада има прилику да покаже све своје капацитете“, надовезао се Давид Макивић, директор “Ритма Европе“.

Организацију у Кикинди преузео је Културни центар:

“Жеља нам је да сви они који буду дошли у Кикинду из ње оду срећнији, а да потом пожеле да се врате назад. Србијо, добро дошла у Кикинду“, поручио је Марко Марковљев, в.д. директора Културног центра Кикинда.

Извор: Град Кикинда