СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ – ВЕЉКО ГОЛУБ ПРЕДСТАВЉА СРБОБРАН

Вељко Голуб, ученик 8. разреда Основне школе „Жарко Зрењанин Уча“ из Надаља, представљаће општину Србобран на музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“, одлука је која донета на јуче одржаној аудицији у сали Малог позоришта. Вељко је био најбољи међу десет кандидата који су се представили певањем и једном плесном групом, и сада га очекује вишемесечно спремање за наступ на једном од најпопуларнијих фестивала, не само у Србији већ и целом региону и шире – „Ритам Европе“.

Вељка је одабрао Милош Марковић, музички директор фестивала, задужен за избор представника свих градова учесника. „Врло сам срећан што сам поново у Србобрану, јер када сам почињао да радим, баш овде је одржана прва аудиција. Мислим да смо ове године имали јако добар одзив младих који желе да наступају. Не могу рећи да смо ја и колеге строги при одабиру, гајимо пријатељски однос са такмичарима, али такође бирамо само оне најбоље. Мислим да свака општина заслужује да је на овако великом такмичењу представљају најбољи извођачи. Ове године ће бити рекордан број општина укључен у такмичење, чак 24, и сваки од тих градова биће поносан на своје представнике, а ми ћемо се потрудити да их за наступ спремимо најбоље што умемо, као што је и до сад био случај“, рекао је Марковић и захвалио општини Србобран која је поново одлучила да се прикључи такмичењу.

Још увек није познато коју државу ће представљати и на ком језику ће певати Вељко Голуб, али је важно да грађани општине Србобран имају за кога да гласају у великом финалу.

Извор: Општина Србобран